Обіцянка на світанку

Обіцянка на світанку

Вистави

Кращим даром, який міг принести син на могилу матері, назвали критики роман Ромена Гарі – «Обіцяння на світанку».

Вистава заснована на автобіографічній книзі Ромена Гарі. Ідучи за головним героєм, глядач переноситься з Росії до Польщі, звідти до Франції, Англії та Африки. Ромен Гарі напрочуд зворушливий і сумний, але разом з тим він від початку до кінця пронизаний гумором і оптимізмом. Вражають сильна віра в людину, в торжество любові, краси, мистецтва, гуманізму та справедливості.

«Обіцяння на світанку» – приголомшливий гімн кохання: материнського кохання, кохання синів... Романтик нашого часу, Олексій Богданович передав усі почуття, які колись переживав сам автор, став справжнім люблячим сином. Всепоглинаюча, безумовна, наївна, мужня, відчайдушна любов і непереборна віра в сина дозволили немолодій жінці розгледіти в хлопчику із глухого містечка майбутню знаменитість. І нехай увесь світ в особі всюдисущих сусідів та ринкових торговців сміється з них!

Провідні актори Національного театру імені Івана Франка, Національного театру імені Лесі Українки, Нового драматичного театру на Печерську у співдружності з продюсерською компанією «Доміно-Арт» присвячують сценічну версію його видатного роману Ромена Гарі.

Ромеа Гарі, один із літературних класиків ХХ століття, літературний містифікатор, кінорежисер, військовий льотчик та дипломат. Єдиний в історії  літератури –двічі лауреат Гонкуровської премії. Життя Ромена Гарі, як і багато його творів – це захоплюючий роман, на сторінках якого є місце пригодам, подорожам, військовим баталіям, польотам уві сні та наяву. Багато його творах відчутні автобіографічні мотиви.

Але найбільше це відчувається у романі «Обіцяння на світанку» (1960). У цій художній автобіографії письменника – посвята матері, її пристрасного і всепереможного кохання. Ця книга у всьому світі сприймається як гімн материнства. Як ода найсвітлішим і найвищим почуттям.
 

У ролях:

Олексій Богданович – Народний артист України, лауреат Шевченківської премії,

Надія Кондратовська – Заслужена артистка України,

Владислав Мамчур, Микита Черепахін.

Інсценування роману – Неда Неждана, Ірина Зільберман

Режисер-постановник – Ірина Зільберман

Музичне оформлення – Олексій Китель

Художник – Борис Орлов

Художник світу – Ганна Ваховська

Хореограф – Микита Черепахін

Відеоінженер – Савелій Барашкін

Продюсер – Ірина Зільберман

Партнери